ORIENT DB

Prezentarea cursului

OrientDB este o baza de date NoSQL ne-relationala, distribuita creata si optimizata pentru stocarea structurilor de tip graf sau arbore. Puterea acestei baze de date consta in flexibilitatea oferita utilizatorului prin faptul ca nu il limiteaza la un model rigid ci din contra la unul ce poate evolua in timp fara a fi afectata structura bazei de date. Totusi optiunile de modelare sunt diverse incepand de la utilizarea unei scheme pana la modificarea dinamica de tip „schema-less” – conceptele de baza fiind nodurile si muchiile.

De asemenea trecerea catre OrientDB se poate face usor deoarece are o sintaxa foarte apropiata cu cea a bazelor relationale. OrientDB suporta replicare automata intre servere, clustere, data-centere si distributie geografica.

– OrientDB este printre cele mai mature si performante baze de date NoSQL – Graf cu un foarte mare potential in domeniul IT;
– OrientDB este o baza de date open source. Nu trebuie sa platesti nimic ca s-o poti folosi, totusi exista si o varianta Enterprise care ofera functionalitati extinse si suport oficial;
– OrientDB este o baza de date foarte rapida in traversarea relatiilor si nodurilor;
– OrientDB poate rula pe majoritatea sistemelor de operare si se poate integra cu majoritarea limbajelor de programare fiind scrisa in JAVA.

Cui se adreseaza?

Cursul este destinat tuturor celor care au cel cunostinte minimale de baze de date si doresc sa intre in zona NoSQL si Graf.

De ce sa urmezi cursul OrientDB?

  • Pentru ca inveti tot ceea ce ai nevoie despre bazele de date NoSQL Graf;
  • Pentru ca iti deschide noi orizonturi profesionale in contextul BigData care incepe sa fie din ce in ce mai prezent;
  • Pentru ca are o aplicabilitate larga, de la site-uri WEB la aplicatii complexe din toate domeniile de activitate dar mai ales din zona BigData si IoT;
  • Pentru ca te introduce intr-un alt nivel de cunoastere al bazelor de date, sistemelor informatice si ale arhitecturii acestora.

Cum se desfasoara cursul?

Cursurile se desfasoara in grupe de 5-8 participanti, fiecare cursant beneficiind de calculator individual. Cursurile se desfasoara in limba romana dar e necesara cunoasterea limbii engleze deoarece materialele si expresiile tehnice vor face uz de aceasta.

Absolvirea cursului se va face prin promovarea unui examen final, care acopera toata materia. Acest examen poate fi sustinut de maxim 2 ori, doar la sediul nostru.

Structura cursului:

Modulul1

Introducere in Big Data;
Polyglot persistence;
Introducere in NoSQL si OrientDB;
Arhitectura OrientDB.

Modulul 2
Concepte de data modelling – indecsi, key primare, schema less si schema-full;
Sintaxa OrientDB;
Importul datelor din fisiere;
Exercitii practice.
Modulul 3
Aspecte operationale;
Unelte pentru dezvoltare si operare;
Exercitii practice;
Concluzii.

Examen final

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Cursuri populare