Ce facem la scoala de vara?

Vara este timpul ideal pentru ca copiii să exploreze lumea dincolo de orele de la scoala, inclusiv patrunderea în domeniile științei, tehnologiei, fizicii, etc. Tocmai din acest motiv ne-am dorit, ca si parintii, in primul rand sa oferim celor mici un mediu placut, distractiv si relaxant de a-si dezvolta cunostintele si a face primii pasi in lumea calculatoarelor si tehnologiei.

Preluata dupa modelul taberelor de „coding” din SUA, in cadrul scolii de vara ne propunem initierea tinerilor in domeniile alese cu o frecventa de cel putin doua intalniri pe saptamana. Ca în cazul oricărei abilități – limbi străine, instrumente muzicale, sporturi – credem că cei mai buni programatori încep de la o vârstă fragedă.

Introducerea tinerilor in domeniul programarii ii ajuta in deprinderea unor abilitati noi si formarea unui mod de gandire orientat catre rezultate deoarece programarea inseamna mult mai mult decat a invata sa scrie cod, copiii moștenind o mulțime de abilități secundare care sunt benefice pentru orice carieră.

In afara de aspectul didactic un alt beneficiu major pentru care cei mici merita sa vina la scoala de vara il reprezinta partea sociala si lucrul in echipa pe care ne dorim sa il promovam, stiind cu totii ca in general in scoala romaneasca este promovata competitia si lucrul individual – lucruri care nu ajuta dezvoltarea, motivarea  si pregatirea pentru lumea reala a copiilor,  mai ales la varste fragede.

Invata sa programezi cu Minecraft

Creaza si modifica parti din Minecraft fie cu Javascript, fie cu limbajul Google Blocky - sau chiar o combinație a celor două. Minecraft este un joc despre plasarea blocurilor pentru a construi orice vă puteți imagina.

Varsta recomandata: 10+

Creaza site-uri web

Fiecare pagină de internet este scrisă într-un limbaj numit HTML. HTML - limbajul de marcare hipertext este elementul de bază pentru construirea site-urilor web. 

Varsta recomandata: 10+

Joaca-te si programeaza in Scratch

Scratch-ul este un limbaj de programare care faciliteaza crearea de artă interactivă, povești, simulări și jocuri - și împărtășirea acestora online. 

Varsta recomandata: 7-12

Introducere in Python

Python este unul din cele mai bune limbaje de programare pentru a învăța pentru o face primii pasi in programare. Python are o curbă blândă de învățare, capabilități puternice și o documentatie foarte buna.

Varsta recomandata: 10+